ТОБ НА 42. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

19. 02. 2020.

Од 20. до 23. фебруара, у Хали 4 Београдског сајма, Туристичка организација Београда ће представити актуелну туристичку понуду наше престонице на 42. Међународном сајму туризма у Београду, најзначајнијој туристичкој манифестацији у земљи и региону.

Тема овогодишњег представљања је културна понуда Београда као основна окосница промоције за домаће и стране туристе, са посебним фокусом на понуду београдских музеја и институција културе. Народни музеј, Музеј града Београда, Музеј Николе Тесле, Музеј илузија, Музеј ракије, затим Задужбина Илије М. Коларца и Завод за заштиту споменика културе Београда ће током сајма бити представљени различитим интерактивним програмима и радионицама. Тим поводом ће бити приказан и нови филм Туристичке организације Београда Belgrade Walk Through History and Culture.

Посетиоци ће имати прилике да учествују у Инстаграм наградној игри тако што ће се фотографисати у посебном фото-раму на штанду Београда, а најлепше фотографије објављене са хаштаговима #avalskitoranj, #visitbelgrade и #gobelgrade биће награђене улазницима за обилазак Торња на Авали. У „ВР кутку“ посетиоци ће моћи да истраже понуду Београда на новим интерактивним панелима за туристе, као и да уживају у доживљају са ВР наочарима.

Другог дана сајма, у оквиру пословних активности, званична делегација Кефалоније из Грчке биће гост на штанду Београда, заједно са побратимљеном ГО Вождовац, са којом ће разговарати о пројектима за развој културне баштине. У сарадњи са Удружењем за туризам Привредне коморе Србије, биће промовисане могућности за наутички туризам у Београду, а под слоганом „Београд за све“ трећег дана биће представљени пројекти за побољшање положаја особа са инвалидитетом.

У суботу, у 13 часова, Туристичка организација Београда ће представити нову двојезичну публикацију Belgrade Shopping Guide односно Водич за куповину у Београду, израђену у сарадњи са Модним студијом Клик.

Туристичка организација Београда ће на сајму најавити и најважније манифестације и фестивале које су важан део укупне понуде и у овој туристичкој сезони: Београдски карневал бродова, Београдски маратон, Београдски манифест и најпопуларнији Belgrade Beer Fest. Биће промовисане и најпосећеније туристичке атракције Споменик „Победник“, Кула „Гардош“, Авалски торањ и Кула „Београд“.

У оквиру пратећег програма на бини у Хали 4, Секретаријат за приведу Града Београда ће представити понуду београдских општина Чукарица и Сурчин, а у сарадњи са Удружењем туристичких водича Србије програм „Заборављене туристичке вредности и људи Београда и Србије“.