АМИРА МЕДУЊАНИН

23. 11. 2024.

Амира Медуњанин, светски призната уметница која се прославила извођењима севдалинки и традиционала са наших простора, одржаће 23. новембра концерт у великој дворани Сава Центра у Београду.

Балканска Били Холидеј, како је многи зову, враћа се у српску престоницу три године после троструког спектакла који је приредила у МТС дворани, у новембру 2021.

Љубав Амире Медуњанин и Београда потврђивана је годинама уназад, увек пред пуном салом, где год да наступа. На чак пет концерата мамила је аплаузе распродате дворане Сава Центра, пре него што се кренуло са његовом реконструкцијом.

Медуњанин се сада враћа у регионално престижну, обновљену дворану после пет година.

"Волим ту традицију београдских концерата. Сваки пут кад сам у Београду, као да сам код куће. Имам ту пуно добрих пријатеља", често истакне цењена интерпретаторка.

Амира Медуњанин, без изузетка, на сваком концерту измами лавину емоција изводећи, уз разне комбинације музичара поред себе, непролазне, жанровски разнородне нумере као што су "Мој дилбере", "Ах, што ћемо љубав крити", "Елено керко", "Мито бекријо", "Што те нема", па и "Ако знаш било што" из репертоара Азре, као и за њу писану "Пјеват' ћемо шта нам срце зна".

Раскош Амириног гласа и сплет емоција утиснути су на албумима "Роса" (2005), "Амира Лајв" (2009), "Зумра" (2010), "Amulette" (2011), "Silk and Stone" (2014), "Дамар" (2016), "Ascending" (2018) и "For Him and Her" (2020).