ДВОРСКИ КОМПЛЕКС ОТВОРЕН ЗА ПОСЕТЕ

15. 05. 2024.

Промо туром за медије свечано је отворена овогодишња сезона обилазака Дворског комплекса на Дедињу а за прве туристе врата Краљевског и Белог двора биће отворена од суботе 18. маја.

Представнике медија дочекали су Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, и Јелена Станковић, ПР Туристичке организације Београда. У пратњи професионалног туристичког водича имали су прилику да уживају у истом обиласку као и туристи који обилазе комплекс – видели су Краљевски Двор, Бели Двор, Дворску капелу Светог Андреја Првозваног и Дворски парк.

Туристе ће, када то буде могуће због обавеза, дочекивати и поздрављати и Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина. Обилазак представља пријатну шетњу од једног и по сата ради упознавања историје, наслеђа и културе наше земље.

Јелена Станковић се у име Туристичке организације Београда захвалила Њиховим Краљевским Височанствима на сарадњи и још једном истакла да је Краљевски комплекс једна од највећих туристичких атракција Београда.

Туристичка организација Београда (ТОБ) организује обиласке Дворског комплекса сваке суботе у 9.30 на српском и 12.30 часова на енглеском језику. Улазница купљена код Туристичке организације Београда укључује организовани аутобуски превоз од Трга Николе Пашића 5 до Краљевског комплекса – окупљања за превоз су у 9.30 и 12.30 часова на стајалишту за туристичке аутобусе испред Скупштине Града Београда. Цена улазнице је 1500 динара. Број посетилаца у групи је ограничен на највише 30.

За информације и резервације туристи треба да посете Туристички информативни центар у Београду, Кнез Михаилова 56, телефон: 011 26 35 622, мејл: bginfo.knezmihailova@tob.rs вебсајт www.tob.rs

Школе, студенти и удружења пензионера могу да обиђу Краљевски комплекс на Дедињу у најављеним групним посетама сваког радног дана од 9 до 15 часова уз обавезно обавештење Канцеларији Њ.К.В. Престолонаследника Александра најмање 7 до 10 дана унапред, на телефон +381 11 306 4014 или путем и-мејла: kancelarija@dvor.rs Свака група мора да се састоји од најмање 10 а највише 40 посетилаца. Вебсајт: www.dvor.rs