БЕОГРАД НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА ITB У БЕРЛИНУ

06. 03. 2023.

Од 7. до 9. марта, Туристичка организација Београда учествује на Међународном сајму туризма ITB у Берлину, једном од најзначајнијих пословних сајмова ове врсте на свету, на ком ће под окриљем Националне туристичке организације Србије, представити укупну туристичку понуду наше престонице.

Сајам ITB представља најновије и будуће трендове у области туризма, место је сусрета најважнијих међународних организација, институција и представника туристичке индустрије из целог света, и платформа је за умрежавање на глобалном плану.

Током три дана сајма, ТОБ ће представити туризам Београда и могућности за путовања и пословни туризам, као и културну и историјску разноликост, богату гастрономску понуду, туристичке програме и понуду за активни одмор.

На унапред заказаним састанцима са представницима туристичких организација из региона биће речи о обједињавању туристичке понуде према трећим тржиштима, а планиран је и велики број сусрета са иностраним туристичким новинарима и туроператорима.

Са укупно 58.654 туриста у 2022. години, гости из Немачке су на четвртом месту најбројнијих гостију у Београду у прошлој години, односно на трећем по броју остварених ноћења, 124.773, са великом тенденцијом раста.