ПРЕДСТАВНИЦИ КИНЕСКЕ ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ SAI HUA ПОСЕТИЛИ ШТАНД ТОБ

21. 02. 2020.

Штанд ТОБ су другог дана сајма посетили представници туристичке агенције SAI HUA, прве кинеске туристичке агенције основане у Србији. Реч је како и сами наводе о туристичкој платформи специјално фокусираној на Србију и Кину, односно организовање њихових путовања и пружање комплетне туристичке услуге.

Овом приликом разговарало се о актуелној епидемији корона вирусом, која је знатно утицала на смањење броја кинеских туриста не само у Београду, већ и у целом свету. Кина је увела ограничења на путовања, а власти ове земље су смањиле број летова што је резултирало и отказивањем смештајних капацитета.

Упркос томе, Република Србија пружа велику подршку Народној Републици Кини у борби против корона вируса. Србија и Кина имају веома успешну сарадњу у области туризма. Туристичка организација Београда ће наставити са својим промотивним активностима на Кинеском тржишту и нада се добрим статистичким подацима на крају године када је у питању број долазака и ноћења кинеских туриста.

Састанку су присуствовали Марија Вуковић, виши саветник, руководилац сектора за туризам и угоститељство у Секретаријату за привреду, Слободан Унковић, помоћник директора ТОБ и Петар Ђорђевић, председник Групације за наутичку привреду и туризам.