ОТВОРЕНО БУРЕ БЕОГРАДСКЕ РАКИЈЕ-Конкурс за дизајн етикете новог сувенира Београда

01. 06. 2022.

Три године након одлежавања у Првој српској банци ракије у Београдској дестилерији, данас је у присуству медија и пријатеља отворено храстово буре Туристичке организације Београда са премиум дуњевачом, која је добила назив Београдска ракија.

„Ракија од дуње након одлежавања добија на квалитету, па самим тим и на вредности, чиме се укус ракије мења и добија комплексну, племениту ноту.“, појаснио је Бранко Нешић, оснивач Београдске дестилерије и Српске банке ракије у сарадњи са којом је осмишљена Београдска ракија. Он је подсетио на дугогодишњу сарадњу са Туристичком организацијом Београда и чин када је пре три године ракија остављена да „одлежи“.

„Београдска ракија ће постати званични сувенир града Београда и моћи ће да се купи у Београдској дестилерији и на пунктовима Туристичке организације Београда.“, најавио је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, додао да треба да промовишемо оно што имамо а други немају и позвао уметнике да се пријаве на конкурс за дизајн званичне етикете Београдске ракије.

Предлози за етикету се могу послати на мејл адресу pr@belgrade-distillery.com

Београдска дестилерија је једна од популарних локација у нашем граду, која се налази на адреси Жоржа Клемансоа 19, и која се може посетити и у оквиру туристичких  Ракија тура.