ОГРОМНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА БЕОГРАД НА САЈМУ EMITT 2022 У ИСТАНБУЛУ

10. 02. 2022.

 

Да је Београд једна од најпопуларнијих дестинација за туристе из Турске потврђује чињеница да је министар културе и туризма Турске Мехмет Нури Аксој отварајући сајам ЕМИТТ 2022 посетио штанд Истанбула а одмах потом штанд Београда.

У разговору са турским министром, челници туристичких организација Београда и Србије сложили су се да је веома значајно отварање директног лета из Анкаре за Београд, као и летова из Истанбула до Ниша и Краљева.

„Београд је на турском тржишту наставио тамо где је стао 2020. године у освит короне, и захваљујући повећаном броју летова између Турске и Србије отварају се нове могућности за читаву Србију.“, рекао је Миодраг Поповић за РТС.

„Ово је десета година како учествујемо на сајму туризма у Турској од којих је последњих осам било изузетно успешно за Београд. Како је сајам растао и дошао до тога да је пети по значају у свету, тако је растао и углед Београда и сама позиција на сајму. Наше досадашње промотивне активности и успех у промоцији у Турској су омогућиле одличну полазну основу која нам даје за право да се надамо да ће гости из Турске ове и наредних година поново бити међу најбројнијим туристима у Београду.“, додао је Поповић.

Штанд Београда и Србије првог дана сајма посетили су генерални конзул Конзулата Републике Србије у Турској, Ивана Пејовић, као и почасни конзул из Једрена, Салих Акгул Фаџифејзовић.

У оквиру пословних активности одржан је састанак са представницима турског града Бурсе о сарадњи и међусобној промоцији, и то непосредно после посете делегације овог града нашој земљи и сусрета са градоначелником Београда. Директор Поповић је разговарао и са представницима других градова у региону централне Турске и Анкаре о могућностима даље промоције city break путовања у Београд.

У интервјуима за међународну агенцију Анадолија и националну телевизију Турске ТРТ, Миодраг Поповић је представио новине у укупној туристичкој понуди Београда, нове атракције и садржаје који ће ове године бити у фокусу за туристе, а будући да уз ТО Београд учествује и Туристичка организација Србије коју предводи директорка Марија Лабовић, представљене су и  друге дестинације у Србији.

На састанку са оснивачем бренда Узакрота, Гоханом Ердоганом, разговарано је о детаљима међународне конференције која ће 8. априла бити одржана у Београду, али и о могућностима за привлачење турских туриста који живе и раде у западној Европи, посебно имајући у виду да је на највишем нивоу двеју земаља договорено да ће се ускоро путовати са личном картом. 

„Судећи по великом интересовању које су показале бројне туристичке агенције на штанду Београда, број од 100.000 ноћења турских туриста у 2021. у Београду, у овој години ће по свој прилици бити премашен.“, закључио је Поповић.