Едукативност и креативност ове недеље на пијаци „Ђерам“

24. окт 2021.

ЈКП „Градске пијаце“ у сарадњи са Удружењем „Будимо безбедни“  у недељу 24.октобра у  10 часова на пијаци „Ђерам“ одржаће јавну трибину на тему „Безбедност у саобраћају“. Трибину ће водити Деа Ђурђевић, наша позната  водитељка која је преживела тешку саобраћајну незгоду. Деа ће кроз мотивациони говор посетиоцима пијаце „Ђерам“ пренети своја искуства и указати на значај одговорног понашања свих учесника у саобраћају и поштовања саобраћајних прописа.

Ова трибина важна је за наше суграђане  свих генерација , док ће за  најмлађе истог дана бити доступне бесплатне радионице у организацији Асоцијације за очување старих и уметничких заната „Наше руке“. Малишани ће имати прилику да се упознају са старим занатима и опробају у радионицама као што су опанчарство, калиграфија, вез и грнчарство.

Градске пијаце доприносе очувању традиције неговањем старих заната, али и промоцијом националних специјалитета. Истог дана посетиоци пијаце „Ђерам“ уживаће у сланим и слатким специјалитетима које су за ту прилику припремиле чланице „Удружења жена Срема,Баната и Бачке“.

Овог викенда посетиоце пијаце „Ђерам“ очекују пријатна изненађења, богата понуда и добар провод. Уз звуке тамбураша, укусе првог овосезонског печеног кестења, ајвара по бакином рецепту, различитих војвођанских специјалитета,  атмосфера и понуда ће допринети да се овонедељна куповина разликује од уобичајене.