ROD STEWART

17. 05. 2024.

Овај познати Британац један је од најуспешнијих и најомиљенијих извођача нашег времена чија каријера траје већ пет деценија током које је продао више од 250 милиона албума широм света. Свима су познати његови велики хитови као што су  "Sailing", "The First Cut Is The Deepest", "Rhythm Of My Heart", “Tonight’s the night” i "Maggie May".

Чак два пута је уврштен у Rock and Roll Hall of Fame, добитник је награде Grammy за животно дело, а 2016. је проглашен витезом захваљујући свом доприносу музици и хуманитарном раду. Један је од ретких уметника који може да се похвали са 16 синглова који су били у самом врху међу 10 најслушанијих на Billboard Hot 100  листи. С невероватних десет албума као и 26 хит синглова засео је на врх топ листа у Великој Британији, као и са 17 албума и 16 хит синглова у САД-у.

Осим што је изврстан певач са препознатљивим гласом, Rod Stewart  је и изузетан аутор песама који успешно спаја разне стилове стварајући нову комбинацију фолка, rocka, bluesa и country  глазбе на начин којим добија потпуно јединствени звук.

И на свом последњем студијском албуму, “Tears of Hercules”, издатом 2021. године један је од аутора девет композиција. Овај албум, који је одмах по издавању ушао у топ пет најслушанијих, посебно му је драг и важан. Наиме, на њему је и композиција “Touchdown” коју је посветио свом оцу због којег је заволео фудбал, а ту своју велику љубав певач је пренео и на своје синове.

Уз све концерте на светској турнеји, , Rod Stewart још од 2011. године наступа у распродатом Ceasars Palace у Лас Вегасу и за ове наступе се још увек тражи карта више

“Искрено сам узбуђен због свог првог концерта у Београду и радујем се што ћу наступати пред дивном српском публиком. Можете очекивати моје највеће хитове, али и пуно правих изненађења!” – изјавио је Rod Stewart  пред свој концерт у Београду.

Организатор концерта обећава публици незаборавно вече и врхунски провод: “Велика је част, али и задовољство заступати музичку легенду као што је Rod Stewart и организовати његов први концерт у Београду. Сигурни смо да ће публика уживати у врхунској продукцији, одличној музици и забави, те стога једва чекамо мај идуће године!” – рекао је директор Стар Продукције Ален Кључе.