Задужбина Илије М. Коларца

Коларчева задужбина је установа културе од националног значаја са најстаријом и најзначајнијом концертном двораном у Београду намењеном је пре свега, концертима класичне музике, џеза, етно музике и других жанрова. У Великој концертној дворани Коларчевог универзитета, осам и по деценија одјекују звуци најлепших симфонија, соната и других музичких комада. На овој сцени наступали су многи светски великани музичке уметности попут Исака Штерна, Јехудија Мењухина, Клаудија Абада, Артура Рубинштајна и Светислава Рихтера.

Вишеструки значај ове установе огледа се кроз активности њене Галерије, у којој се организују бројне изложбе, претежно младих ликовних уметника, док  књижара „Александар Белић", поред многих издања, нуди велики избор уџбеника за учење страних језика, уџбеника српског језика за странце, речника и граматика. Разноврсан и добро посећен филмски програм одржава се у сали „Јосиф Панчић“.

Улазнице за дешавања у Великој концертној дворани Коларчеве задужбине можете купити онлине на платформи Visit-Serbia.Onlina

Линк за онлине куповину: https://bit.ly/tob-kolarac