Савамала

Некадашња индустријска четврт – Савамала, постала је популарна зона за љубитеље урбане културе. Међу старим фасадама са обележјима барока и сецесије, уз простране улице надомак обале Саве, данас су смештени привлачни садржаји културе, бројни клубови, ресторани и барови у којима се млади, уз звуке музике, забављају до дубоко у ноћ. Једно од омиљених места крај реке је Бетон хала, у којој је смештено неколико ресторана и клубова, са погледом на ушће Саве у Дунав.

Шетајући кејом од Бетон хале наставља се 1,8км дуга Сава Променада – омиљено градско шеталиште које окупља све генерације, а налази се у оквиру најмодернијег београдског кварта Belgrade Waterfront-a. Овде можете истражити разноврсну гастрономску понуду популарних београдских ресторана, возити бицикл, или уживати у чарима реке са једне од многобројних тераса. Ово шеталиште представља и савршену дестинацију за рекреацију јер, осим бициклистичких стаза, има терен за одбојку и теретану на отвореном. Сава Променада позната је по бројним културним, спортским и другим атрактивним манифестацијама које се одржавају током читаве године, а посебно викендом.

Током шетње Савамалом, предлажемо да посетите сталну поставку у здању старобалканске урбане архитектуре – Манакову кућу. На само неколико корака одатле, у бомбонџијској радњи Босиљчић можете купити ратлук, бомбоне различитих укуса и шећерлеме произведене по старим рецептурама.