Успешна промоција Београда у Љубљани "Belgrade Winter Highlights 2023/2024"

29. 11. 2023.

Туристичка организација Београда уз подршку  Амбасаде Републике Србије у Словенији представила је туристичке потенцијале града Београда са фокусом на наступајуће зимске празнике.

Присутнима су се обратили : отправник послова амбасаде Републике Србије у Словенији, г.дин Горан Марковић, чувени песник и музичар г.дин Ладо Лесковар као и велики поета,фронтмент групе "Рибља Чорба" г.дин Борисав Ђорђевић. Презентацију је приредила и реализовала Љиљана Алајбеговић заједно са колегиницом Сањом Стефановић.

У наставку промотивних активности делегација ТОБ-а је активно учестовала са свим носиоцима туристичке привреде Словеније као и медијима на face2face састанцима у циљу промоције Београда као атрактивне туристичке дестинације.

Медији, представници туристичке индустрије и дипломатског кора су показали велико интересовање за предстојеће зимске празнике као и за викенд програме. Словенци су показали одушевљење нарочито програмима везаним за породицу , презентованом "Зимском бајком" која се одржава од 8.децембра до 8.јануара у Савском парку Београда на води , најавом традиционалног дочека Нове Године на Београдским трговима , хуманитарном манифестацијом "Улица отвореног срца" као и традиционално боемском Скадарлијом.

Представљене су  нове амбијенталне целине, нови смештајни капацитети (ланац St.Regis) , поновно отварање Сава центра као најсавременијег конгресног центра у овом делу Европе. 

Представници Туристичке организације Београда су такође активно учестовали у изјавама,интервјуима реномираним словеначким медијима.