Миодраг Поповић: У Београду тренутно борави велики број туриста из целог света

27. 07. 2022.

„Тренутно у Београду борави велики број туриста из целог света, а према подацима у првих пет месеци ове године забележено је више од милион ноћења, што је приближно броју из истог периода 2019. године, када је оборен рекорд“, рекао је данас директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић у изјави за ТАЊЈУГ.

За разлику од претходних година, рекао је Поповић, најмање има Кинеза, који су током 2019. године остварили највећи број ноћења у Београду.

"Због политике државе према корони, гостију из Кине нема у читавом свету, а код нас их има у малом броју. Ако би се то тржиште отворило, ово би била најбоља година у историји Београда", казао је директор Туристичке организације Београда и додао да сразмерно својој величини и туристичкој понуди Београд је један од градова који се најбрже опоравља.

Поповић је истакао да се туристичка понуда престонице стално унапређује. „Пуно је нових садржаја на разчичитим местима у граду и то су догађаји који поготово у току летњих месеци не само да могу да употпуне понуду града него и повећају потражњу и број туриста који долазе у Београд.“, рекао је Поповић.

Цео интервју може се погледати овде: http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=744023