Туристичка организација Београда на Running Expo-у Београдског маратона

27. 04. 2024.

Туристичка организација Београда представила је туристичку понуду Београда  на ЕXPO-у Београдског маратона од 25. до 27. априла у Хали 5 Београдског сајма.

Слоган овогодишњег сајма спорта и трчања је ,,Време је за трчање"-,,It's time for running".

Учесници 37. Comtrade Београдског маратона из целог света преузимали су своје стартне пакете на Running Expo-у, а уједно су имали прилику да посете штанд Београда и да се информишу о туристичким атракцијама, актуелним туристичким турама и манифестацијама које ће се одржати у главном граду током летњих месеци.

Сајам је посетило 25.000 људи, међу којима су ученици маратона, љубитељи спорта, фитнеса и рекреације. Они су током сајма присуствовали на различитим панелима и едукативним предавањима који су се бавили значајем физичке активности, хидратације, исхране, суплементације и наравно бенефитима трчања. На сајму су могли и да купе најновију спортску опрему, да се пријаве за друге маратоне и полумаратоне у земљи и свету, да провере здравствено стање организма и да присуствују традиционалном „Pasta party-у“, као додатном извору енергије за тркаче кроз уношење угљених хидрата, дан пре маратона.