TOБ на највећем светском сајму туризма у Лондону

06. 11. 2023.

Туристичка организација Београда и ове године учествује на највећем светском међународном сајму туризма World Travel Market WTM који се одржава у Лондону од 6. до 8. новембра.

Заједно са Туристичком организацијом Србије, Туристичка организација Београда представиће богату туристичку понуду српске престонице, све разноврснији манифестациони туризам, културне и спортске догађаје, нове амбијенталне целине, традиционално узбудљив ноћни живот.

Сајам у Лондону је са више од 5.000 излагача из свих земаља света најзначајније место сусрета представника туристичке привреде. Представници Туристичке организације Београда имаће састанке са колегама из туристичке привреде из читавог света.

Београд је у првих девет месеци забележио више од милион гостију, што је за 21% више туриста него у истом периоду прошле године, као и више од 2,5 милиона ноћења што потврђује процену Светске туристичке организације WTO да је Београд дестинација која се најбрже опоравила од корона вируса.

На сајму туризма у Лондону сваке године се договоре послови вредни седам милијарди долара, а представе се и трендови који ће наредних година наступити у индустрији туризма. WTM у Лондону је јединствена прилика у години за повезивање најважнијих чинилаца светског туризма.