ТОБ-У УРУЧЕНА НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ ТУРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ

01. 12. 2022.

На свечаности једне од највећих конференција у области туризма Uzakrota Travel Summit која је 29. новембра у Истанбулу окупила преко 7.000 учесника, професионалаца у туризму, авиокомпанија, туроператора, агенција и дестинација из целог света, додељена је награда Туристичкој организацији Београда за другу водећу туристичку организацију према оцени учесника.

„Ова награда нам је од изузетног значаја јер представља потврду дугододишњег рада на овом тржишту, и успеха који смо до сада постигли. Такође је и показатељ да смо успоставили сарадњу са правим партнерима који су препознали сав труд који смо уложили, и са још већим еланом улазимо у нове пројекте и активности. Будући да ће нас од пролећа идуће године, поред Истанбула и Анкаре, спајати и директан лет са Измиром, очекујемо да ће туристички промет између наше две земље бити значајно већи.“, рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ.

О томе да су Београд, Србија и Балкан постали значајне туристичке дестинације за туристе из Турске, Европе и света, било је речи на панелу под називом Balkan MICE Industry & Trends на ком су говорили Миодраг Поповић, директор ТОБ, Бојан Петковић, директор Balkan Holidays, Иван Виторовић, Мона Хотел Менаџмент, Нермина Сефер, Hotel Hills Sarajevo и др Семир Османагић, истраживач из БиХ, који су у закључку истакли важност сарадње на простору нашег региона, поготово имајући у виду све веће интересовање пословних гостију.

Део програма била је и презентација Србије коју је одржала Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, представивши све адуте наше земље као туристичке дестинације, историју, културу, наслеђе различитих крајева, као и боравак у градовима, природне лепоте и гастрономију.

„Београд и Србија заузимају све важније важно место на туристичкој мапи. Сарадња са Туристичком организацијом Београда траје већ годинама и са великим задовољством могу да најавим да се унапред радујем Uzakrota Balkan Summit-u који планирамо у Београду у наредној години.“, рекао је Gokhan Erdogan, оснивач овог бренда.  

Поред бројних панела на којима су најзначајнија имена у области туризма говорила о трендовима у индустрији, актуелностима и променама у области маркетинга, технологије у туризму, профилу нових туриста, и предвиђањима за наредни период, догађај је обухватао и сајамски део са око 200 излагача и великим бројем посетилаца.

Штанд Туристичке организације Београда је посетио велики број заинтересованих агенција, компанија и туропертора, а уз Београд и Србију, свој простор су имали Hotel Viceroy, Metropol Palace, и један од већих туроператора у Србији, Balkan Holdays.

Више информација о овом догађају на линку https://www.uzakrota.com/summit22/