ТОБ у оквиру пројекта ,,Чисто и сигурно“

29. 04. 2021.

Пројекат донације Европске уније „Чисто и сигурно“ (Clean&Safe), у оквиру подршке туристичком сектору у Србији, покренут је у циљу примене неопходних здравствено-безбедносних мера ради спречавања ширења вируса COVID-19. Циљ је да се туристичким радницима широм земље омогући да свој посао обављају у складу са прописаним мерама, како би својим гостима приуштили безбедан боравак.  

Пројекат је финансиран је од стране Европске уније и Владе Савезне Републике Немачке, а спроводи се од стране Немачке организације за међународну сарадњу - GIZ.

Дезинфекциони материјал у оквиру овог пројекта дониран је Туристичкој организацији Београда као бесповратна средства са циљем иницијативе за туристичка предузећа да примене читав низ мера којима гарантују потпуну безбедност гостима.

ТОБ је данас почела дељење донираног дезинфекционог материјала и опреме намењене смештајним капацитетима у Београду, установама које туристи и грађани посећују и/или приређују програме за туристе и грађане, као и јавним површинама које туристи и грађани користе.

Средства су данас подељена следећим установама: хостели - РЈ Алекса Дејовић, РЈ Петар Драпшин, РЈ Змај, РЈ Карађорђе, РЈ Стеван Чоловић, Дом ученика средњих школа Патријарх Павле-Београд; регистровани кампови у Београду - West Camp BG, камп Дунав, Camping Belgrade Avala, Зорнића кућа; ЈП ,,Београдска тврђава“, ЈКП ,,Градске пијаце“, ЈП ,,Ада Циганлија“, ЈП Емисиона техника и везе – Авала;  Бео Зоо врт; Институт за ботанику и ботаничка башта ,,Јевремовац“, Шумска управа Авала, СЦ ,,Шумице“, Туристичка организација градске општине Сурчин, Центар за културу Гроцка.

У  наредном периоду, ТОБ ће поделити остатак дезинфекционих средстава и опреме и другим јавним предузећима у граду, некатегоризованим смештајним капацитетима у Београду, као и установама културе, отвореним аутобусима намењеним за туристичко разгледање града, главним туристичким атракцијама, али и другим фреквентим локалитетима у граду.