ТОБ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У СЛОВАЧКОЈ

24. 01. 2020.

Туристичка организација Београда, заједно са Туристичком организацијом Војводине и ове године је организaтор промотивног наступа на највећем Међународном сајму туризма у Словачкој „ITF SLOVAKIATOUR 2020“. Своју туристичку понуду су представиле и туристичке организације многих градова из Србије /Ниша, Новог Сада, Суботице, Инђије,  Старе Пазове, Бачког Петровца, као и Републике Српске.../

После низа промотивних активности које ТОБ организује сваке године, као што је промоција туристичких вредности Београда и Србије у Братислави и Мартину, организација студијске посете словачких туристичких медија и туроператора Београду, Нишу, Новом Саду, свакако издвајамо и организацију „Happy Hour“ у оквиру сајамског наступа.

Туристичка организација Београда у сарадњи са Амбасадом РС у Братислави и осталим ТО из Србије, успешно је представила туристичке потенцијале наше земље и у оквиру  „Happy Hour“ на штанду. Многобројни гости из медија, туристичке индустрије, као и дипломатског кора, уживали су како у богатој поставци  туристичких и културних вредности Београда и Србије, тако и у чувеној гастрономској понуди из наших крајева.

Присутнима се обратио амбасадор РС у Словачкој, проф. др Момчило Бабић, помоћник директора ТО Београда, г-дин Слободан Унковић, директорка ТО Војводине, г-ђа Наташа Павловић, као и председник Клуба пријатеља српске културе у Словачкој, др Густав Мурин. Уз добродошлицу и прелепу атмосферу најављена је даља успешна сарадња на пројектима који доприносе промоцији туристичких вредности, као и материјалне и нематеријалне културне баштине два пријатељска народа.

Највеће интересовање словачких туриста је управо за „City break“ програме, спортске догађаје, програме везано за наутички туризам, фестивале, концерте, размену културне баштине.

ITF SLOVAKIATOUR je један од значајнијих догађаја туристичке индустрије у Централној Европи. На сајму је присутно преко 400 излагача из Европе и света: туроператори, туристичке агенције, саобраћајна индустрија, хотелска индустрија, националне и локалне туристичке организације, владин сектор.

Сајам туризма традиционално прати и сајам „Danubius Gastro“ - представља свеобухватну понуду гастрономије и хотелске индустрије /кулинарски специјалитети, кондиторски производи, пекарска индустрија, сомелија.../, кao и изложбе:

The Wellnes and Fitness активно промовише здрав начин живота кроз презентације различитих новитета из ове области, спортску опрему и програме.

The Hunting and Leisure посвећена је свима који воле да своје слободно време проводе у природи. Компаније за ловни туризам имају јединствену прилику да стигну до страствених ловаца и пруже им корисне информације из те области.