Сусрет директора две најзначајније локалне туристичке организације у региону

12. 06. 2024.

Немања Куљача, директор Туристичке организације општине Будва, заједно са својим сарадницима одржао је састанак са Миодрагом Поповићем, директором Туристичке организације Београда, у понед‌јељак, 10. јуна, у Београду. Повод овог сусрета био је представљање туристичких понуда Будве и Београда за текућу сезону, те размјена мишљења и искустава о трендовима у туризму са акцентом на манифестациони туризам.

Протоколом о сарадњи између двије најзначајније локалне туристичке организације у региону, који је потписан 2022. године, озваничена је дугогодишња пријатељска и пословна сарадња, која се наставила и у годинама које су услиједиле. Том приликом је директор ТО Београда изразио задовољство професионалним односима два града, једнако атрактивних на туристичкој мапи луксузних дестинација током циле године.

Поповић је и ове године у духу слогана „Путујте код својих“ позвао Београђане да свој одмор током 2024. године проведу на црногорској обали, гд‌је их, како је казао „чека незаборавно плесно лето“, алудирајући на Јадрански фестивал игре који је у току и додао да је „Будва Београђанима и ове године на врху листе када је у питању одабир дестинације за летњи одмор, а радо јој се враћамо и током целе године“.

У сусрет 19. Београдском карневалу бродова који се одржава 15. јуна на Сава променади, директор ТО Будве позива грађане Будве и Црне Горе свих генерација да уз традиционалну карневалску поворку окићених пловила, дефиле Полицијског оркестра и мажореткиња из Беле Цркве и песме д‌јечијег хора „Чаролија“ испрате овај Карневал, којим се завршава двомесечна манифестација „Дани породице“, и садржајан викенд проведу у једном од најљепших градова Европе.