Промо филм о Београду награђен на СИЛАФЕСТ-у

06. 09. 2021.

Промотивни филм Туристичке организације Београда „Шетња кроз историју и културу Београда“ добитник је још једне награде на управо завршеном СИЛАФЕСТ-у, Међународном фестивалу туристичких и еколошких филмова одржаном од 29. августа до 3. септембра у Великом Градишту.

Међународни жири СИЛАФЕСТ-а је одабрао филм „Шетња кроз историју и културу Београда“ за награду „Сребрни пинцум“ у националној категорији међу више од 200 пријављених филмова из целог света.

Филм „Шетња кроз историју и културу Београда“ аутора Душана Стојанчевића, дугогодишњег сарадника Туристичке организације Београда, добитник је неколико признања од којих је последње „Сребрни медвед“ на фестивалу у Берлину.

Фестивал СИЛАФЕСТ део је ланца Међународоног комитета фестивала туристичких филмова “CIFFT”, који окупља еминентне ауторе из целог света.

Тренутно је у току избор за најбољи туристички промо филм по одабиру публике „CIFFT People's Choice Award“ у ком учествује и филм „Шетња кроз историју и културу Београда“ а публика ће моћи да гласа од 1. до 25. октобра на следећем линку:

https://www.cifft.com/film/belgrade-walk-through-history-culture/