ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

01. 03. 2021.

Директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић, и председник општине Младеновац, Владан Глишић, састали су се у просторијама ове општине како би разговарали о развојним пројектима у области туризма на територији општине Младеновац и могућностима сарадње у промоцији туристичке понуде Младеновца у наредном периоду.

Састанку су присуствовали Зоран Јоцић, члан граског већа задужен за културу и туризам у ГО Младеновац, Слободан Унковић, помоћник директора ТОБ за развој туризма и Ирена Алексић, помоћник директора за промоцију ТОБ.

Најважнији туристички потенцијал на простору општине Младеновац је планина Космај, где су у плану изградња нових пешачких и бициклистичких стаза, зона за авантурстички туризам, као и етно пијаца за промоцију традиционалних производа и заната, истакнуто је на састанку.

Велики развојни потенцијал се препознаје у верском туризму који би обухватио манастире и цркве на овој општини, са посебном пажњом на манастир Павловац, задужбину Деспота Стефана, у чијој порти се одржава културна манифестација „Дани Деспота Стефана“.

Туристичка организација Београда ће у наредном периоду интензивније промовисати понуду ГО Младеновац и помоћи да буде видљивија на туристичкој мапи Београда. Такође, на састанку је било речи о отварању туристичког инфо центра у Младеновцу.