ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ БЕОГРАДА У СОЛУНУ

01. 12. 2021.

Туристичка понуда Београда представљена је у Солуну пред члановима дипломатског кора, управе града Солуна и солунске регије на челу са градоначелником Константиносом Зеврасом. Промоцији су присуствовали заменица председника скупштине Београда Андреа Радуловић, градски секретар за културу Иван Карл, заменик директора Туристичке организације Београда Слободан Унковић, директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић, као и бројни представници медија и туристичке привреде.

Присутнима се обратила генерални конзул Републике Србије гђа Јасмина Милачић која је поздравила присутне и пожелела добродошлицу свим гостима, и том приликом истакла важност сарадње две пријатељске земље.

Градоначелник Солуна гдин Константинос Зервас указао је на потребу континуиране сарадње два града, као и на узајамну подршку у промоцији и развоју туризма, привреде и културе.

Заменик директора Туристичке организације Београда гдин Слободан Унковић упознао је присутне са убрзаним развојем Београда на пољу инфраструктуре, изградње нових амбијенталних целина, од којих се посебно издваја Београд на води, реконструкција тргова и улица, где се посебно истиче уређење Савског трга и подизање споменика Стефану Немањи, утемељивачу српске државе.

Такође, посебан акценат стављен је на саобраћајну инфраструктуру и почетак изградње београдског метроа.

-Београд данас има 120 хотела и преко 10.000 кревета у категоризованом приватном смештају, неколико стотина атрактивно уређених кафеа, ресторана и клубова, који спремно, а у складу са свим епидемиолошким препорукама и мерама поводом пандемије ковид-19 очекују домаће и иностране госте – казао је Унковић.

Како је истакао, присутни су детаљно информисани о целокупном програму за време манифестације "Београдска зима" са акцентом на новогодишње и Божићне празнике.

О културно историјској баштини и занимљивостима говорила је директорка Музеја града Београда, Јелена Медаковић, која се овом приликом обратила на грчком језику на одушевљење свих присутних.

Љиљана Алајбеговић из ТОБ-а званично је најавила студијску посету грчких медија и агенција Београду у пролеће 2022. године.

Гостима су приказани и промо филмови, који су на сликовит начин приближили туристичке потенцијале наше престонице.

Целокупан догађај су најавили и пропратили истакнути грчки медији на челу са Оморфа Таксидиа.