ПРОМОЦИЈА СВЕТСКОГ ГАСТРОНОМСКОГ ВОДИЧА „GAULT & MILLAU“ - СРБИЈА 2022

01. 06. 2022.

„Gault & Millau” је компетентан и поуздан водич који свој утицај непрекидно проширује, па је од 1962. године када је настао у Француској, па до данас постао незаобилазан путоказ ка најбољим укусима у око 25 земаља света. Од сада и у Србији. 

Најбољи, аутохтони укуси и рецепти, специјалитети који су на светском нивоу квалитета, од данас се налазе и у српском издању овог водича. Објављивање Gault & Millau водича на српском и енглеском језику омогућила је Туристичка организација Србије, а заједнички циљ је да се у први план истакну запослени у угоститељству, да се препозна и награди њихов допринос квалитету именовањем најбољих у више категорија, од најбољег шефа до најбољег сомелијера.   

Свечана промоција „Gault & Millau”  гурманског водича одржана је 31. маја у хотелу CROWNE PLAZA у Београду на којој су се поред саме промоције водича, доделила и овогодишњих признања за најбоље, а и испробали одабрани специјалитети српске кухиње и најбоља вина. 

На једном од најзначајнијих гастрономских догађаја у земљи, гостима су се на самом почетку свечаности обратили директорка „Gault & Millau”  Словенија и Србија Мира Шемић, директорка Туристичке организације Србије мр Марија Лабовић и министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић. Том приликом представили су вредност и квалитет водича, као и његов значај за туризам и туристичке дестинације у Србији. 

Са носећим слоганом „Луксуз је у квалитету, а не у цени“ угоститељима су додељиване „куварске капе“ као оцене квалитета услуге и укуса и приказане у водичу, а најбољима су у оквиру програма додељене награде. 

Добитници награда „Gault & Millau” СРБИЈА 2022 су: 

  1. Ресторан „САЛОН 1905“ – Ресторан са највећом оценом 
  1. Ресторан „LANGOUSTE“ – Ресторан са највећом оценом 
  1. Вук Вулетић – Награда за најбољег сомелијеа 
  1. Ресторан „ЋЕВАП КОД ДЕКИЈА“ – Награда за најбољи ПОП 
  1. Крсто Радовић – Награда за најбољег посластичара 
  1. Марко Комадина – Награда Млади шеф ТАЛЕНТ 
  1. Марко Брзак – Награда Шеф традиције 
  1. Давид Шимунић – Награда Шеф будућности 
  1. Вања Пушкар – Награда Шеф године