ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У СОФИЈИ

09. 06. 2022.

На пословном догађају у Софији, Туристичка организација Београда и Туристичка организација Србије представиле су туроператерима и новинарима понуду за туристе из Бугарске у овој сезони.

Амбасадор Републике Србије Зељко Јовић је у поздравном обраћању истакао улогу туризма у приближавању народа и скренуо пажњу на значај туристичке размене за укупан БДП обе земље.

Заменик министра туризма Бугарске Ирена Георгијев посветила је велику пажњу радном састанку министара туризма обе државе који су разговарали о могућностима прављења бољег амбијента како би се повећао број долазака туриста из Бугарске у Србију и обратно.  

Представник Туристичке организације Београда Саша Стевановић је у презенатцији наше престонице за бугарске госте уз најпрепознатљивије знаменитости Београда посебан фокус ставио на манифестације међу којима су Џез фестивал, ФЕСТ, Бир фест и друге, као и изузетно богату и растућу гастрономску сцену нашег града.

Број гостију из Бугарске у Београду је према последњим статистичким подацима у порасту за 32%, док је број ноћења повећан за 31% у односу на прошлу годину. Између Софије и Београда постоји добра авио конекција са три директна лета недељно.

Велику пажњу туроператера је привукао брзи воз између Београда и Новог Сада, који ће један од највећих бугарских туроператера Бохимиа ускоро уврстити у своје програме за Србију. Након презентација уследили су пословни састанци представника туристчке понуде Београда и Бугарске.