ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ

29. 10. 2021.

Најважније културне, историјске и туристичке знаменитости Београда представљене су јуче на промоцији наше земље за око 50 представника туристичких агенција, организатора путовања и медија у Санкт Петербургу, који се судећи по реакцијама веома радују новој туристичкој сезони.  

Представници Аеродрома Пулково у Санкт Петербургу најавили су овом приликом нове летове за Београд у следећој години који ће туристима бити на располагању на линијама авиокомпанија Air Serbia, Aeroflot и Nordwind.

Делегација Туристичке органиизације Београда и Туристичке организације Србије састала се са представницима Комитета за туризам града Санкт Петербурга, Конгресног бироа и Туристичког информативног центра овог града.

„Ово је једно од најзначајнијих туристичких тржишта за Београд и Србију о чему сведоче и статистички показатељи о великој посећености руских туриста током ове године.“, рекао је Слободан Унковић, заменик директора ТОБ и додао да ће нови летови још више повећати број туриста из петерсбуршког региона.

Промоцији у Санкт Петербургу претходили су промотивни догађај и састанци у Москви, одржани у оквиру заједничких пословних активности туристичких организација Београда и Србије.