ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА И СРБИЈЕ У АНКАРИ

14. 10. 2021.

Данас ће у Амбасади Републике Србије у Анкари бити отворена изложба слика туристичких лепота Београда и Србије а тим поводом и промоција наше земље за туристе из регије централне Турске и њеног главног града, на којој ће бити најављено успостављање директног лета између Београда и Анкаре.

„На иницијативу Амбасаде Републике србије у Анкари у току су договори за успостављање директног лета на релацији Београд Анкара које је сада већ извесно, што ће имати великог утицаја на још бољу посету турских туриста Београду.“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

„Турски туристи су годинама на врху најбројнијих туриста у Београду. Пружање могућности за путовања становницима централне регије Турске за нас значи отварање једног новог туристичког тржишта са бројним позитивним ефектима“, додао је Поповић.

Туристичка организација Београда је организовала прву презентацију Београда у Анкари 2019. године када је показано велико интересовање за нашом туристичком понудом.

Отварање изложбе фотографија и свечани пријем за званичнике, новинаре и представнике туристичке привреде Анкаре и окружења, биће одржано данас у просторијама Амбасаде, на ком ће наступити и наше познате виолинисткиње Тијане и Ксеније Милошевић.