Потписан Протокол о сарадњи Београда и Будве

25. 03. 2022.

Туристичка организација Београда и Туристичка организација Будве потписале су Протокол о сарадњи градова у области туризма којим је озваничена дугогодишња пријатељска и професионална сарадња две најзначајније туристичке организације у својим земљама.

На основу потписаног Протокола, туристичке организације ће интензивирати сарадњу у области туризма, угоститељства, културе и спорта, радити на унапређењу туристичке размене и развоју укупне туристичке понуде градова потписница.

“Београд и Будва појединачно, бројем гостију и промотивном значају, свакако представљају најважније дестинације у Србији и Црној Гори. Још важнија је чињеница да се Београђани и Будвани често и радо посећују као и да су дубоко везани на много начина. Споразум који смо потписали између наше две туристичке организације није само потврда ових чињеница већ и путоказ за даљу сарадњу и међусобну промоцију као и за могућност заједничког наступа на трећим тржиштима.“, изјавио је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

"Након дугогодишње успешне сарадње туристичких организација Будве и Београда, радује нас чињеница да је данас та сарадња и озваничена потписивањем Протокола који ће нам, између осталог, дати даље смернице у спровођењу активнисти у оба града, као и у заједничким активностима на другим тржиштима. Београд је одувек био наш пријатељски град у којем се добро осећамо, а Београђани наши драги гости који су увек добро дошли у Будву." истакао је Немања Куљача, директор Туристичке организације општине Будва. 

Догађају је присуствовала и отправница послова у Амбасади Црне Горе у Републици Србији, Ана Ражнатовић, са сарадницима.

Пре потписивања Протокола о сарадњи на штанду Београда, наши познати глумци Стеван Пиале и Ташана Ђорђевић извели су део нове камерне кабаретске представе Водич кроз српски менталитет, која је урађена по књизи Моме Капора и тексту који је приредила Вјера Мујовић.