ПОСЛОВНИ СУСРЕТИ У АНКАРИ

25. 05. 2022.

У циљу јачања туристичког тржишта централне Турске које је отворено покретањем директних летова између Анкаре и Београда крајем прошле године, данас су у Анкари одржани пословни сусрети туристичке привреде регије Анадолија са нашим организаторима путовања.

„Са поносом и великим задовољством представљамо туристичку понуду Београда и Србије у овој сезони верујући да ће туристи из Анадолије, са Анкаром у центру, реаговати позитивно на Београд као што су то годинама уназад чинили турски гости из Истанбула.“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Поповић је нагласио да смо међусобно довољно слични а опет довољно различити што чини да будемо интересантни као дестинација за госте из овог дела Турске, и додао: „Припремамо се за период када ће се између Србије и Турске путовати без пасоша, односно само уз личну карту, а покренули смо иницијативу за успостављање директних летова и из Измира.“

Амбасадор Републике Србије у Анкари, Зоран Марковић је поздравио госте и истакао значај лета који постоји између Анкаре и Београда и посебно се захвалио турској страни на помоћи и сарадњи у његовом успостављању због чињенице да је то био успешан потез не само за јачање туристичких веза већ и политичких и економских.

Директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, представила је понуду читаве Србије са посебним акцентом на кратке градске одморе у Београду и Новом саду, и истакла удео турских гостију у укупном туристичком промету у Србији где турско тржиште заузима друго место.

Након представљања могућности за долазак и боравак турских туриста у нашој земљи многобројним агенцијама из Турске, уследили су пословни састанци турских и српских привредника, а затим и проглашење званичног промотера Београда у Турској.

Једно од најпознатијих ТВ лица у Турској и шире, чувена водитељка, модна дизајнерка и предузетница српског порекла, Ивана Серт овом приликом је проглашена званичном промотерком Београда у Турској. Признање је уручио Миодраг Поповић, директор ТОБ.

„Имам велику срећу да живим између две земље. Иако ми је Турска дом, Србија ми је у срцу!“, изјавила је Ивана Серт и позвала све грађане Турске да што пре посете нашу земљу. „Када једном видите и осетите Београд, сигурно ћете га и заволети. Београд је предиван град који пружа бројне културне садржаје, забаву, и постаће главна дестинација на вашим листама.“, додала је Ивана Серт, захваливши на признању.

Догађај који је привукао велику пажњу медија и туристичких посленика две земље су организовале Туристичке организације Београда и Србије уз подршку Амбасаде Републике Србије у Анкари и Привредне коморе Србије.