ПОСЕТА ЛАЗАРЕВЦУ

12. 06. 2020.

Туристичка организација Београда је 10. јуна у сарадњи са Туристичком организацијом ГО Лазаревац организовала посету за представнике медија како би се упознали са туристичком понудом на овој градској општини.

Новинари су имали прилике да посете Цркву св. великомученика Димитрија са спомен костурницом, изграђеном у славу погинулих војника српске и аустроугарске војске у Колубарској бици 1914. години, највећој и најзначајнијој између српске и аустроугарске војске у Првом светском рату.

После обиласка Каменграда, новинари су посетили аква парк „Видик“, комплекс отворених и затворених базена, са спа центром и смештајним капацитетима, а затим и етно село „Бабина река“ где су пробали специјалитете српске традиционалне кухиње и домаћа вина.

***

Лазаревац je са својим пространим шеталиштем, парковима, језерима, рекама, аква парком, затвореним и отвореним базенима, спортским комплексима, пешачким стазама идеалан за излетнички, културно-историјски, спортско-рекреативни и здравствени туризам.

У центру Лазаревца посетиоци могу уживати у дугачком и уређеном гранитном шеталишту са бројним кафићима и ресторанима. У градском језгру се налазе и четири парка што Лазаревац чини лепим, зеленим и мирним градом. За шетњу у природи препоручује се шумска стаза крај етно села “Бабина река” које нуди локалне кулинарске специјалитете.

У близини се налази Спомен костурница посвећена славној Колубарској бици, као и Модерна галерија са изузетним делима из легата Лепе Перовић.

Спортски риболовци могу уживати у бројним језерима и рекама у околини Лазаревца. У сливу четири реке постоји прави рај за ловце у ловном подручју богатом срнећом и фазанском дивљачи.

Спортска инфраструктура је у Лазаревцу развијена за готово све спортове. Нарочито се истиче спортско-рекреативни центар “Колубара” са два затворена и олимпијским отвореним базеном. Са својим смештајним капацитетима, аква парк “Видик” нуди преноћиште и добру забаву.