ПОРТУГАЛСКИ МЕДИЈИ У ПОСЕТИ НАШОЈ ЗЕМЉИ

17. 10. 2023.

Како би туристима из своје земље представили могућности за путовања у Београд и Србију, група португалских медија од 14. до 17. октобра борави у нашој земљи, на студијском путовању у организацији туристичких организација Београда и Србије и наше националне авио комапније Ер Србија, која од априла нуди директне летове из Лисабона за Београд, а почев од 10. новембра и нову директну авио линију из другог највећег португалског града Порто.

Новинари реномиранох медија Publico, Lobo do Mar, Presstour, O Tourismo, Viajar Magazine, Volto ao Mundo, T. News и Visao, имали су прилике да се упознају са туристичком понудом Београда као city break дестинације, обиђу неке од најзначајнијих културно историјских знаменитости, посете београдске музеје, ресторане и популарне туристичке атракције.

„Мој најснажнији утисак је о историји овог региона, која се јасно може видети и осетити на свакој локацији коју смо посетили. Нисам очекивала да ћу наићи на земљу толико богату историјом.“, рекла је Луиза Гонкалвес из Lobo do Mar.

Туристичка организација Србије се постарала да новинари посете и Нови Сад, Сремске Карловце, манастир Крушедол и Фрушку Гору. „Најинтересантније што сам овде спознао су људи и историја поднебља. Оно што може привући велики број туриста су културни садржаји и ноћни живот, и мислим да Београд као и Нови Сад могу да буду изузетно занимљиве дестинације португалским гостима.“, рекао је Luis Canto новинар Presstour.

Студијско путовање је реализовано у садарњи са Хотелом Мериот, и уз подршку Амбасаде РС у Лисабону и Амбасаде Португалије у Београду.