„Око света са Владиславом Јазири“ у Србији: “У БЕОГРАДУ СЕ ОСЕЋАТЕ КАО КОД КУЋЕ!”

25. 05. 2021.

На четири ТВ канала у Русији, Белорусији и Казахстану, 18 милиона гледалаца ужива у причама са различитих дестинација емисије „Око света“ на које их већ четири године води позната водитељка Владислава Јазири. Та иста публика ће у јулу месецу уживати у репортажама о Београду, који је, како каже, одушевио!

Током узбудљивог путовања кроз Београд, Владислава ће гледаоцима представити дух и атмосферу наше престонице, познате туристичке атракције који би сваки руски туриста у Београду морао да посети. Гледаоци ће заједно са њом прошетати кроз пролазе Београдске тврђаве, калдрмом боемске Скадарлије и романтичног Земуна, провириће у београдске музеје, крипте Храма Светог Саве, а уживаће и у градској оази београдског мора Аде Циганлије и лепотама Авале.

Према њеним речима, тешко је издвојити место које је оставило најснажнији утисак. „Београд је веома леп град, са дубоком историјом, пријатељском атмосфером и људима који гаје велику љубав ка Русима. Верујем да ће руски туристи привучени сличним језиком, заједничком вером и историјом, али и изванредном кухињом, у великом броју посетити Београд. Овде се осећате као код куће, и ја већ сада желим да се поново вратим.“, рекла је Владислава Јазири.  

Екипа је током снимања имала прилике да посети Руску цркву у Ташмајданском парку, а изненадила их је пловидба руским витешким бродом Славјана, као и лет хеликоптером изнад Београда.

После Београда, екипа одлази у Нови Сад и Сремске Карловце, где ће уз потпуно нови амбијент, културу и поднебље војвођанских градова, уживати и у дегустацији вина, обиласцима фрушкогорских манастира и јединствене гастрономије.

Домаћин тв екипе „Око света са Владиславом Јазири“ је Туристичка организација Београда, а студијско путовање је организовано у сарадњи са ТО Нови Сад, ТО Сремски Карловци и хотелом Фалкенштајнер.

Владислава Јазири је новинар, редитељ, члан Удружења новинара Русије, и професор на факултету за телевизијско новинарство. Радила је на различитим каналима међу којима су „NTV“, „Channel One“, „Russia“, а емисије серијала „Око света са Владиславом Јазири се могу видети на јутјуб каналу:  

https://www.youtube.com/channel/UCmzQJn9R3ZOyb-XpJYSB5aA/about