ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ТОБ И ЈКП ОБРЕНОВАЦ

10. 02. 2021.

У просторијама ЈКП Обреновац одржан је радни састанак директора Туристичке организације Београда, Миодрага Поповића, директора овог предузећа, Милана Марошанина, и председника општине ОбреновацМирослава Чучковића, на тему развоја и промоције туризма на простору општине Обреновац.

"Посетом Обреновцу ТОБ наставља са активностима на развоју и промоцији београдских општина са посебним акцентом са стварање нових и посећених абијенталних целина. Реновирана Обреновачка бања у самом центру града, базени са топлом лековитом водом, али и излетиште „Забран" само су неки од елемената туристичког производа који ћемо пласирати и позиционирати на туристичкој мапи Београда. Посебно место заузима и манастир  Светог оца Николаја насталог на темењима храма који су подигли српски краљеви Милутин и Драгутин." изјавио је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Састанку су присуствовали Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту животне средине, Иван Јегоровић, директор Спортско културног центра, заменик председника општине и сарадници у ГО Обреновац. Договорен је читав низ активности које имају циљ да у наредном периоду истакну и промовишу обреновачке туристичке атракције, културно историјске објекте и локације, и места за одмор и рекреацију, првенствено Београђанима а затим и домаћим и страним туристима.

„Позиција Обреновца на три реке, добра инфраструктурна повезаност изградњом аутопута „Милош Велики" и близина аеродрома „Никола Тесла", чине ову општину посебно занимљивом за даљи развој туризма у Београду.додао је Поповић.