ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ТУРИЗМА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ

23. 09. 2020.

У недељу 27. септембра, Светски дан туризма биће обележен у нашој земљи догађајем на Ади Циганлији под називом "Туризам и рурални развој", на ком ће Туристичка организација Београда промовисати понуду нашег главног града.

ТОБ ће представити актуелну туристичку понуду Београда, популарне туристичке атракције и могућности за активни туризам и излете ван урбаног градског језгра. На штанду ТОБ ће бити изложене копије гравира из 16. века из колекције Музеја града Београда, и служиће се кафа каква се може попити на програму „На кафи са кнегињом Љубицом" у Конаку кнегиње Љубице у Београду. Посетиоци ће моћи да се фотографишу у породичном фото раму ЈП Емисионе технике и везе, и направити „успомену са авалске авантуре" чувеног Авантура парка на Авали. Како су током претходних месеци винарије на територији Београда биле међу веома посећеним викенд дестинацајама, дестилерија и винарија Лукић ће на штандовима ТОБ презентивати своју понуду од четири врсте вина и седам врста ракија међу којима је бренд Декада. Ово газдинство се простире на 40 хектара винограда и воћњака, и нуди и етно садржаје за одмор.  

Догађај ће се одржати на платоу Каменог града на улазу на Аду, где ће туризам наше земље представити Туристичка организација Београда, Туристичка организација Војводине, Туристичка организација регије Западна Србија, Дунавски центар за компетенцију и Ђердап Травел, ЈКП Градске пијаце, Градска општина Чукарица, домаћин ЈП Ада Циганлија и ИМПЕВ.

Догађај ће бити организован са свим прописаним мерама заштите. Позивамо Београђане и госте Београда 27. септембра на Аду Циганлију да кроз богат програм обележимо Светски дан туризма у нашој земљи.