Настављена сарадња две најзначајније локалне туристичке организације у региону

10. 10. 2024.

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда и Никола Краљ, помоћник директора Туристичке организације општине Будва одржали су састанак у циљу размене утисака о летњој туристичкој сезони у ова два града и разговора на тему заједничке промоције дестинација на трећим тржиштима.

„Увек је задовољство разговарати са нашим дугогодишњим партнерима и пријатељима из Београда, разменити мишљења и искуства и дискутовати о новим трендовима у туризму. Овога пута, посебну пажњу смо посветили плановима заједничке промоције на трећим тржиштима, а разговарали смо и о зимској туристичкој понуди и дочеку Нове године у Будви и Београду“ казао је Никола Краљ.

У више наврата господин Поповић је говорио о значају регионалне сарадње и заједничког наступа на трећим тржиштима истичући важност обједињавања туристичке понуде Србије и Црне Горе како би се као таква презентовала на далеким тржиштима.

Протоколом о сарадњи између две најзначајније локалне туристичке организације у региону, који је потписан 2022. године, озваничена је дугогодишња пријатељска и професионална сарадња. На основу потписаног Протокола, туристичке организације су тада изразиле сагласност да ће интензивирати сарадњу у области туризма, угоститељства, културе и спорта, радити на унапређењу туристичке размене и развоју укупне туристичке понуде градова потписница. Успешна сарадња наставила се у годинама које су уследиле.