ИЗРАЕЛСКИ ТУРИСТИ ТОКОМ ЈЕСЕНИ У ВЕЛИКОМ БРОЈУ ПОСЕТИЛИ БЕОГРАД

26. 11. 2020.

Након вишемесечне паузе узроковане пандемијом вируса корона, изралески туристи су од септембра месеца у великом броју посетили Београд и Србију.

Међу главним разлозима повећане посете током јесени наводи се то што је од 18. септембра до 8. новембра Министарство здравља Израела класификовало Србију као „зелену земљу“, односно дестинацију после које није била обавезна четрнаестодневна изолација у Израелу, уз веома мали број других европских држава. Такође, директно путовање из Изаела у Србију није било условљено негатовним ПЦР тестом.

Услед великог интересовања израелских путника за Србију, израелске авиокомппаније Аркиа и Израер су свакодневно обављале летова на релацији Тел Авив Београд.

Током боравка у нашој земљи израелски туристи су били највише заинтересовани за културно историјске споменике, јеврејско наслеђе у Београду, Новом Саду и Војводини, шопинг, гастрономију и планинска одмаралишта.

По стицању стабилних услова за неометан туристички промет између две земље, Туристичка организација Београда планира интернет кампању која ће додатно промовисати могућности за путовања у Београд и Србију.