Европске компанијске спортске игре на Јахорини

29. 02. 2024.

Српска федерација компанијског спорта у сарадњи са Туристичком организацијом Београда наставља традицију организовања зимских игара и ове године на Јахорини организује 15. Европске зимске компанијске спортске игре.

Учешће на Играма 2024, од 6. до 10. марта, најавило је више од 120 такмичара из 15 земаља, пре свега из региона, али и Француске, Норвешке и Израела. Први човек Српске федерације компанијског спорта Велизар Ђерић исткао је да је ово велика ствар за Србију и Републику Српску.

Част нам је што су се компаније одазвале у великом броју и што ће захваљујући њима и ове Игре засигурно успети. Лепота је такмичењу и дружењу, а управо то нуди Српска федерација компанијског спорта – рекао је Велизар Ђерић, председник СФКС и некадашњи министар спорта у Влади Републике СР Југославије.

Блиски партнер Српске федерације компанијског спорта је Туристичка организација Београда с директором Миодрагом Поповићем на челу:

Компанијски спорт је важан сегмент у друштву и засигурно ће се овако нешто развијати и у будућности. Овогодишње Игре одржаће се на 40-годишњицу Зимских олимпијских игара у Сарајеву - изјавио је Миодраг Поповић.

Слободан Унковић, заменик директора ТОБ-а и потпредседник Српске федерације компанијског спорта, истакао је да је „све спремно за 15. Европске зимске компанијске игре на Јахорини“.

У овом тренутку раде три стазе и имамо добре временске прогнозе да ће такмичење бити одржано у лепом амбијенту. Захвални смо на подршци Олимпијског центра Јахорина на челу са директором Дејаном Љевнаићем, треба истаћи и Федерацију компанијског спорта Републике Српске која је у повоју - Слободан Унковић.

Водитељка дневника на РТС-у Ивона Пантелић годинама уназад је део Српске федерације компанијског спорта:

Некада су биле радничке спортске игре, сада су у жижи компанијске спортске, а Српска федерација компанијског спорта је најзаслужнија што се сваге године одржавају и летње и зимске Игре - истакла је Ивона Пантелић.

Потпредседник СФКС Будимир Вучинић током каријере учествовао је у организацији бројних спортских рекреативних активности. Београдски Спортски центар Ташмајдан имаће и јаку екипу најавио је директор Мирко Павловић.

У сусрет Играма на Јахорини, данас у клубу Носталгија одржана је и мала свечаност, па је тако председник СФКС Велизар Ђерић уручио плакету академику Хаџи Слободану Симићу.