Дворски комплекс поново отворен за туристичке обиласке

14. 06. 2022.

После две године паузе Дворски комплекс је поново отворен за организоване туристичке посете.

Током једно и по сатне шетње, туристи ће поново у пратњи лиценцираног дворског водича видети Краљевски и Бели двор, Дворску капелу посвећену светом Андреју Првозваном, видети чувени црно-бели салон, „собу шапата“, први биоскоп на Балкану, где се налазио тајни пролаз између библиотеке и радне собе  и упознати се са историјом ових здања, као и уметнинама које се тамо чувају.

Представнике медија који су били на првом обиласку дочекали су у Краљевском Двору Њихова Краљевска Височанства и господин Миодраг Поповић, в.д. директора Туристичке организације Београда.

-Веома сам срећан што отварамо још једну туристичку сезону у Дворском комплексу. Након прекида који је донела пандемија, драго нам је што смо поново отворени за посетиоце – рекао је престолонаследник Александар.

Миодраг Поповић се захвалио Њиховим Краљевским Височанствима на сарадњи и још једном истакао да је Дворски комплекс једна од највећих туристичких атракција у Београду.

Престолонаследник Александар се са породицом пре 21. Годину вратио у Србију, а Дворски комплекс је убрзо и отворен за јавност.

Туристе ће, када то буде могуће због обавеза, дочекивати и поздрављати и Њихова Краљевска Височанства.

Туристичка организација Београда организује посете Дворском комплексу викендом – сваке суботе са почетком у 9:30 (на српском) и у 12:30 часова (на енглеском језику. Улазница купљена код Туристичке организације Београда укључује организовани аутобуски превоз од Трга Николе Пашића до Дворског комплекса – окупљање туриста за полазак је у 9:30 и у 12:30 часова. Цена улазнице је 1.000 динара за одрасле, и 650 динара за ђаке, студенте и пензионере. Број људи у групи ограничен је на 30 посетилаца.

За информације и резервације, туристи могу да посете Туристички информативни центар у Београду, Кнез Михаилова 56, тел: 011 26-35-622, и-мејл: bginfo.knezmihailova@tob.rs, вебсајт www.tob.rs