ДОГОВОРИ ЗА АКТИВНОСТИ НА КИНЕСКОМ ТРЖИШТУ

07. 03. 2024.

Првог дана једног од највећих сајмова туризма  ITB 2024 у Берлину, Туристичка организација Београда се састала са представницима WTCF (World Tourism Cities Federation), организације која окупља градове у туризму на глобалном плану и чији је ТОБ дугогодишњи члан.

Помоћник директора ТОБ, Ирена Алексић и шеф Конгресног бироа Београда, Александар Митровић разговарали су са високим менаџером у WTCF, Richardom Matuzevichom о будућој сарадњи и активностима на кинеском тржишту, имајућу у виду најаву отварања још две директне авио линије између Београда и градова Шангај и Гуангџоу, што ће вишеструко повећати број туриста из НР Кине.

На састанкује било речи о кандидатури Београда за велики догађај у организацији WTCF, као и о подршци промотивном догађају који ТОБ планира у Пекингу на јесен ове године у сарадњи са Амбасадом РС у Кини.

Туристи из НР Кине се годинама уназад налазе на топ 5 листи по броју долазака и остварених ноћења у Београду, што указује на значај овог тржишта за Београд и Србију, као и огроман потенцијал раста.