ДАНИ БЕОГРАДА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

01. 03. 2022.

 

Новљани и гости једног од најдуговечнијих фестивала на нашим просторима, Празника мимозе у Херцег Новом, имали су прилике да уживају у новој камерној представи „Водич кроз српски менталитет“ Моме Капора и да осете атмосферу „Београдског ноћног маркета“ на „Данима Београда“ које традиционално пету годину приређује Туристичка организација Београда.

„Као и претходних година, велика нам је част и задовољство да учествујемо у манифестацији коју организује Херцег Фест, посебно имајући у виду да су иза нас две године ковида. Надам се да смо Београд достојно представили Херцег Новом и читавој Боки и очекујемо да ћемо као и до сада наставити да посећујемо једни друге“, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Ове године, када Празник мимозе обележава своје 53. издање, Београд је представљен гостовањем представе „Водич кроз српски менталитет“ насталој у сарадњи Туристичке организације Београда и Удружења љубитеља Скадарлије, по чувеној књизи Моме Капора и тексту који је приредила Вјера Мујовић, која за циљ има неговање боемског духа Скадарлије.

Наши познати глумци Стеван Пијале и Ташана Ђорђевић, у препуној Градској кафани, својеврсној културној институцији Херцег Новог, су уз музичку пратњу Синише Догана, на хумористички начин дочарали типичан српски начин живота и смешне стране нашег менталитета. Међу гостима били су Mићо Роговић, министар саветник у Амбасади Републике Србије у Подгорици и конзул РС у Херцег Новом, Зоран Дојчиновић, представници Општине Херцег Нови, Туристичке организације Херцег Нови, и медији.

„Дани Београда у Херцег Новом су већ постали традиција у данима Празника мимозе. Нови садржаји су нешто што нас радује, надамо се да ћемо и у годинама које долазе продубљивати одличну сарадњу са Туристичком организацијом Београда.“, изјавила је Гордана Крцуновић, директорка Херцег Феста.

У жељи да житељима и гостима овог Бокешког града приближи дух, атмосферу и део туристичке понуде наше престонице, на „Данима Београда“ је представљена и једна од најпопуларнијих београдских манифестација, „Београдски ноћни маркет“.

У сарадњи са ЈКП Градске пијаце, посетиоци су могли да пробају домаће производе и здраву храну наших произвођача, воћне ролнице, ајвар, мед газдинства „Honey Bee Good”, купе сувенире и уметничке предмете арт студија „Кика“, природну козметику „Чарна“, а све то уз атрактивне визуелне ефекте, и музику за коју је до касно у ноћ био задужен познати београдски ДЈ Бркати.