"ЧИСТО & СИГУРНО"- Додела опреме и дезинфекционог материјала

22. 04. 2021.

Једна од најзначајнијих мера превенције ширења КОВИД-19 у туристичким објектима је примена неопходних здравствено-безбедносних протокола у циљу спречавања ширења вируса. Са циљем да подржи тешко погођени туристички сектор у припреми за предстојећу сезону, Европска унија је кроз пројекат “#ЕУзаТебе - за културно наслеђе и туризам” донирала Туристичкој организацији Београда дезинфекциони материјал и опрему.

Расподели донације присуствовао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда: „Још већу захвалност осећамо због чињенице да је Београд прихваћен као важан део културног и историјског наслеђа Европе. Опрема и дезинфекциони материјали помоћи ће нам да у складу са кампањом „Чисто и сигурно“, дочекамо госте из читавог света, да у складу са ситуацијом организујемо догађаје и манифестације и што пре се вратимо нормалности, па макар она била и „нова“. Коначно,  ова помоћ ће нам омогућити да се и сами Београђани осећају безбедније у свом граду“.

Хигијенска опрема и материјал Туристичка организација Београда ће распоредити на објекте и амбијенталне целине које најчешће посећују туристи у Београду. Међу њима су: Београдска тврђава, Народни музеј, Музеј савремене уметности, Музеј Николе Тесле, Музеј историје Југославије, Музеј технике, археолошко налазиште у Винчи, Храм Светог Саве, Ада Циганлија, Авалски торањ, Библиотека града Београда, затим спортско рекреативним центри: Ташмајдан, хала ,,Александар Николић“, Штарк арена, хала спортова ,,Ранко Жеравица“, КСЦ Пинки, спортско-рекреативни центри Врачар, Жарково и спортске хале у Младеновцу и Лазаревцу.