БЕОГРАДСКО ВЕЧЕ У ИСТАНБУЛУ

16. 12. 2019.

Београд је ове године имао значајну улогу на Uzakrota Travel Summit 2019 конференцији најзначајнијем туристичком догађају у Турској који је 13. децембра у Хотелу Хилтон у Истанбулу окупио 150 реномираних предавача из најзначајнијих травел компанија на свету, око 100 излагача на пословно сајамском делу и преко 4.500 међународних посетилаца. 

Конференција Uzakrota Travel Summit 2019 почела је поздравним говором Иване Пејовић, генералног конзула Републике Србије у Истанбулу која се обратила после бившег министра туризма Турске, Булент Акарчали, и садашњег директора за промоције у турском Министарству туризма и здравља. 

Током конференције, Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда учествовао је на два панела: на тему будућих трендова у промоцији дестинација заједно са директорима туристичких организација Италије, Пољске и Филипина, и на тему успешних маркетинг стратегија и нових канала промоције. Током читавог дана одржавали су се и пословни састанци у оквиру изложбене Б2Б платформе, на којој је Београд имао свој штанд и брендирани простор. 

По завршетку конференције уследила је додела награда најбољима у туризму на светском плану а затим и "Београдско вече" за око 200 званица, представника најзначајнијих компанија, авио превозника, туроператора, глобалних резервационих система и водећих светских компанија које се баве новим технологијама у туризму. 

Међу присутнима били су Луис Кабрера, председник компаније Lonely Planet, директори авио компанија Turkish Airlines, Emirates, Quatar Airways,CorendonAirlinesGroup,компанија TAV, Amadeus, Bidroom.com, Tiqets, Alibaba Travel, HotelRunner, Hotelspro, и многих других. Госте је поздравио Миодраг Поповић, директор ТОБ, који су после представљања новог промо филма о Београду уживали у наступу нашег саксофонисте  и DJ-a, Александра Шаровића и Дениса Ђурковића. 

Према последњим статистичким подацима, туристи из Турске су на другом месту по броју долазака у Београд, са тенденцијом раста. У јануару месецу 2020 биће одржан Међународни сајам туризма ЕМИТТ на ком се Београд традиционално представља већ дуги низ година.