БЕОГРАД СВЕ ТРАЖЕНИЈА ПОСЛОВНА ДЕСТИНАЦИЈА

25. 05. 2023.

 

Велики број одржаних састанака са пословним посетиоцима највеће конгресне берзе у Европи, потврђује чињеницу да Београд постаје све траженија дестинација за пословни туризам.

IMEX је највећа и најзначајнија конгресна берза у Европи која је ове године, од 23. до 25. маја, окупила хиљаде пословних посетилаца из целог света, где се поред индивидуалних састанака одржавају и групне презентације дестинација.

Током три дана сајма, Конгресни биро Београда, који послује у оквиру Туристичке организације Београда, на унапред заказаним састанцима потенцијалним купцима представио је могућности и капацитете за организацију пословних догађаја свих врста у нашој престоници.

„Центар Сава али и Београд представљају значајан део европске и светске историје када су у питању важни, историјски скупови, било да се ради о политичким, пословним или културним догађајима. Уз постојећу инфраструктуру и капацитете хотела за одржавање пословних скупова у Београду, отварањем Конгресног центра „Сава“ најављеним за крај ове године, Београд ће постати централна пословна дестинација у овом делу Европе.“, рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ.

Према ранг листи Међународне конгресне асоцијације ICCA, Србија се налази међу првих 50 конгресних дестинација на свету, о чему сведочи и велико интересовање асоцијација и агенција специјализованих за MICE индустрију за нашу земљу.

Учешће на IMEX 2023 организовано је под окриљем Конгресног бироа Србије, на ком поред Конгресног бироа Београда, учествују и Конгресни центар Сава, хотели Crowne Plaza, Hilton, Hyatt Regency, Moxy Belgrade, Viceroy Kopaonik, Gorski hotel & Spa, Movenpick Resort & Spa, агенције Balkan Holidays, Customize, DMC Vekol, iSerbia Travel & Events, и Туристичка организација Ниш.