БЕОГРАД НА СВЕТСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ГРАДОВА У ТУРИЗМУ

13. 09. 2024.

Делегација Београда коју је предводио Миодраг Поповић директор Туристичке организације Београда учествовала је на конференцији Светске федерације градова у туризму (World Tourism Cities Federation WTCF) одржаној у Пекингу.

Београд је члан ове Федерације од 2015. године, која окупља 347 градова и асоцијација у туризму у свету.

Тема овогодишњег скупа била је како оснажити рецептивни туризам у актуелном тренутку у ком забележени резултати на глобалном нивоу још нису достигли 2019. годину. Учествујући у раду конференције, директор ТОБа је пре свега истакао да се Београд не само опоравио у туризму, већ и да је у протекле три године забележио значајан раст и боље резултате него 2019. године.

Поповић је пре свега говорио о предстојећој Светској излозби ЕКСПО 2027 у Београду оцењујући да ће имати дугорочни развојни и промотивни утицај не само на већу посећеност Београда и Србије, већ и читавог региона.

Објашњавајући разлоге досадашње успешности Београда у туризму, Поповић је говорио о развоју инфраструктурних и капиталних пројеката, јер како каже, град у којем се добро живи, вреди и посетити.

Директор Поповић се током конференције састао и са другим званицницима и представницима градова, посебно са градоначелником Пекинга Јин Јонгом и помоћницом градоначелника Лондона, Џастин Симонс, а потом дао интервју за кинеску националну ТВ мрежу и ТВ канал Гуандонг Тудеј.