БЕОГРАД НА САЈМУ FITUR У МАДРИДУ

24. 01. 2024.

Од 24. до 28. јануара, Туристичка организација Београда учествује на једном од највећих и најзначајнијих сајмова туризма FITUR у Мадриду, на ком ће под окриљем Туристичке организације Србије, представити укупну туристичку понуду Београда пословним и индивидуалним посетиоцима.

Првог дана сајма штанд Србије су посетили министар туризма и омладине, Хусеин Мемић, и отправник послова Републике Србије у Шпанији, Мимица Радојевић.

Од увођења директних летова наше националне авио компаније Ер Србија за Мадрид и Барселону, у Београду је током 2022. године забележен пораст од чак 170 % у броју посета и 117 % у броју остварених ноћења туриста из Шпаније, да би се са још три нове руте из ове земље тренд раста наставио и у 2023. повећањем од 30% у броју посета и остварених ноћења, чинећи ово тржиште једно од значајнијих за Београд и Србију.  

На обједињеном штанду, ТОБ ће током трајања FITUR-а, који се сматра изузтено важним местом сусрета туристичке привреде из целог света, представити богату културну и гастрономску понуду Београда, календар догађаја, познате туристичке атракције, и остале сегменте који чине Београд све популарнијом туристичком дестинацијом у Европи.

У циљу интензивирања промоције Београда као туристичке дестинације, на овом сајму биће договорена и организација студијског путовања за шпанске новинаре и инфлуенсере које ће бити реализовано током ове године.