БЕОГРАД НА НАЈВЕЋЕМ САЈМУ ЗА ОДМОР И ПУТОВАЊА У АУСТРИЈИ

15. 03. 2024.

 

На сајму туризма Ferien-Messe који се оод слоганом “У четири дана око света” одржава од 14. од 17. марта у Бечу, Туристичка организација Београда ће представити туристичку понуду наше престонице на штанду Привредне коморе Војводине, заједно са другим излагачима из наше земље.

У фокусу промоције Београда и на овом сајму је предстојећа изложба EXPO 2027, што потврђује њен значај за Београд, Србију и читав регион. Од почетка сајма постоји велико интересовање за понудом Београда и могућностима за долазак и обилазак наше земље, поготово имајући у виду близину и повезаност дестинације.

Према подацима за 2023. годину, број туриста из Аустрије у Београду био је 23.042 што је за 13% више у односу на годину која је претходила. Гости из Аустрије су у прошлој години остварили укупно 45.917 ноћења.

Учешће на овом сајму организује Привредна комора Војводине у сарадњи са Привредном комором Србије, Туристичком организацијом Војводине, Туристичком организацијом Србије, Београда, Новог Сада, Вршца, Ирига, Сомбора, Великог Градишта, EXPO 2027, Агенцијом за управљање лукама, уз учешће Tour de Fruška, Гаранцијског  фонда АП Војводине, Развојног фонда АП Војводине, хотела Mövenpick Resort & Spa Fruške terme и Мона Плаза, туристичке агенција Контики Травел и центра за дигиталну трансформацију Blue Ocean Navigator.