БЕОГРАД НА ДРУГОМ МЕСТУ У КАТЕГОРИЈИ ЗА НАЈБОЉУ ДЕСТИНАЦИЈУ

08. 02. 2021.

На недавно одржаном такмичењу за "Најбоље у туризму" које организује познати бренд Узакрота, Београд се нашао на другом месту у категорији за најбољу туристичку дестинацију. Највише гласова у овој категорији добио је турски град Измир, док се на трећем месту, после Београда налази Њујорк.
"Чињеница да је Београд, по избору оних који су гласали на порталу "Узакрота" у категорији водећих светских градова - туристичких дестинација на другом месту, одмах иза Измира у Турској, али испред Њујорка, говори да гледано на наш регион, или још шире, на Европу, Београд има велики углед и значај као један од лидера за такозвани кратки градски одмор." изјавио је овим поводом Миодраг Поповиц, директор Туристичке организације Београда.
"Наш главни град и Србија су показали да у доба светске кризе изазване пандемијом, озбиљност и спремност да се поштују мере за спречавање заразе али и тренутни процес имунизације становништва, уливају поверење код потенцијалних гостију Београда и Србије. Наравно, наше промотивне активности довеле су до тога да се о томе довољно зна, али и да се Београд приказе као динамичан и примамљив град са атракцијама, садржајима и амбијенталним целинама које може да понуди чак и у доба короне." додао је Поповић.
Званично саопштење и листа победника у свим категоријама су на линку:

https://www.uzakrota.com/the-winners-of-the-uzakrota-global-travel-awards-have-been-announced/?fbclid=IwAR1Amtw2mJ1tu1nTMuHJolZe58PkT9voBPOZJU52BIOY0e4PK7gazYlzDE4