Десети јубиларни конгрес психотерапеута Србије- „Сазревање и зрелост“

22. окт 2020.

Десети јубиларни конгрес психотерапеута Србије „Сазревање и зрелост“ одржаће се онлине, од 22. до 25. октобра, у организацији Савеза психотерпеута Србије и уз подршку Туристичке организације Београда / Конгресног бироа. Поред основне теме „Сазревање и зрелост“ конференција се бави и темама „Корона вирус и ментално здравље“ и „Онлине психотерапија“.

Посебан сегмент конгреса ће бити посвећен утицају епидемије вируса корона и болести COVID-19 на ментално здравље становника наше земље. Од почетка марта 2020. године Савез друштава психотерапеута Србије је организовао бесплатну волонтерску помоћ грађанима у кризи. Ову помоћ је пружало око 420 волонтера, психотерапеута и психотерапеута под супервизијом.

У контексту сазревања може се сагледати и развој психотерапијске струке која код нас траје више од седамдесет година, а која је управо у условима продужене епидемије/пандемије показала висок степен зрелости и друштвене одговорности. У условима „социјалне“, а заправо физичке дистанце, веома је важно да се одржи континуитет годишњег окупљања психотерапеута и да се размене искуства.

Конгрес ће се одржати преко платформе “Zoom” где ће се истовремено одржавати програм у различитим дворанама, а учесници ће моћи да се селе из дворане у дворану у складу са интересовањима. Такође ће бити одржане и „велике групе“ на крају дана, у којима ће учесници моћи да размене своје утиске и доживљаје у складу са програмом. На одређеном линку ће бити и „кафић“ за учеснике који желе да се нађу и проћаскају са колегама, то јест да се одвоје у „собу“ за интимније разговоре.

Више информација https://savezpsihoterapeuta.org/

Контакт за медије: Сања Перић 063489500 и Милена Марковић 066234552

***

Конгресне активности Туристичке организације Београда реализују се  у контексту тренутне здравствене ситуације и прилагођавања новим начинима рада. Београд је последњих година добио више кандидатура за одржавање конгреса и конференција, од којих је мањи број предвиђених за 2020. отказан, или се одржава онлајн, док је  већина  померена за 2021.  и 2022, годину.

Док се не стекну услови за поновно одржавање конгреса, Туристичка организација Београда ће наставити да пружа професионалну и логистичку помоћ организаторима и конгресним агенцијама везано одржавање webinarа и онлајн скупова, уз промоцију Београда као конгресне дестинације.