ТРЕЋИ НАУЧНИ ПИКНИК У АРБОРЕТУМУ ШУМАРСКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ

17. 05. 2024.

Трећи Научни пикник под слоганом „Мисли зелено“, у организацији Фестивала науке и у сарадњи са Шумарским факултетом Универзитета у Београду и у партнерству са компанијом Јетел, биће одржан у простору Арборетума Шумарског факултета на Бановом брду 17. и 18. маја 2024. од 11.00 до 19.00. заштићено природно подручје локалног карактера.

На Научном пикнику посетиоцима ће бити представљене научне приче кроз интерактивне поставке, радионице и вођене туре кроз Арборетум у сарадњи са факултетима, првенствено домаћином - Шумарским факултетом Београдског универзитета, институтима и организацијама цивилног друштва.

Уз акценат на биологију, екологију и одрживи развој, заинтересовани свих узраста научиће како да очувамо, поправимо и уживамо дуже у нашем природном окружењу.

Програм Научног пикника је намењен свима, а првенствено деци и младима који треба да савладају еколошке теме и постану свесни свог окружења и утицаја који имају на њега. Поред радионица за децу школског узраста, биће организован и низ активности за најмлађе, али и програм за средњошколце и студенте.

Арборетум Шумарског факултета се простире на 3,5 хектара и представља јединствено природно добро које са љубављу одржавају студенти и професори овог факултета.

Ово је зелена површина са специфичном наменом и има изузетну ботаничку и пејзажно-архитектонску вредност. Арборетум је 2011. године проглашен за заштићено природно подручје локалног карактера.