SCORPIONS

25. 06. 2023.

Чувена рок група Scorpions  одржаће ексклузивни концерт у Београду 25. јуна у Штарк Арени!

Након пет година од претходног спектакуларног наступа у Београду на истом месту, и после бројних позива фанова, Scorpions су одлучили да прошире већ уговорену турнеју и да за публику Балкана додају овај један концерт управо у Београду!

Продаја улазница прво почиње за фанове бенда 22. фебруара, преко сајта Scorpions-a, а регуларна продаја креће 23. фебруара путем tickets.rs и на Ticket Vision продајним местима (међу којима су Ушће Shopping Center и Дом омладине).
Концерти Scorpionsa су прави рок спектакл у пуном смислу, чиме потврђују своју репутацију једног од ретких бендова који се данас издваја у оригиналним наступима и квалитетном звуку.
Исказати каријеру Scorpionsa у бројевима је готово немогуће. Међутим, један број који ипак треба поменути је више од 100 милиона продатих албума до данас. Ово чини Scorpionsa убедљиво најуспешнијим рок бендом континенталне Европе.
Њихове песме “Still loving you” , “Wind of Change” и “Send me and Angel” постале су ванвременски хитови који се и дан данас врте на бројним радио станицама, али и поред невероватног успеха ових балада, Scorpions су првенствено хард рок бенд који доноси жестоку енергију на сцени песмама као што су Rock You Like An Hurricane”, “Blackout” , “Dynamite”  и др.
Педесет година је прошло од кад су тинејџери Klaus Meine, Rudolf Schenker и Matthias Jabs лутали улицама Хановера који се будио из послератне парализе, носећи своје интрументе и појачала. За ових 50 година, постали су најуспешнији немачки рок бенд. Велики број група међу којима су Smashing Pumpkins, Green Day, Korn као и System Of A Down, обрађивало је хитове Scorpionsa. Песма “Rock You Like An Hurricane” до данас је доживела више од 150 обрада разних музичара.
Велики број сребрних, златних и платинастих признања само су један део историје Scorpionsa. Важан део је њихова непролазна жеља за путовањима. Свирали су више хиљада концерата на свим деловима планете. Били су први западни рок бенд који је 1988. године распродао пет концерата у тадашњем Лењинграду. Такође, пионирска достигнућа имају и њихови рани наступи у Кини и Јужној Азији чиме су отворили врата осталим западним бендовима.
Током више од 50 година дуге каријере било је доста магичних момената. Неки су заувек забележени на уживо албумима, неки на филмовима и у видео спотовима.