Rock El Clasico- Стефан Миленковић и Неле Карајлић

21. 06. 2022.

Стефан Миленковић и Неле Карајлић ће 21. јуна 2022. године на Светски дан музике представити на београдском Ташмајдану свој заједнички ауторски пројекат – Rock El Clasico!

Садржај ове уметничке бајке ће представљати својеврсну интеграцију музичких праваца на различитим нивоима, уклањање зидова класичне и рок музике. Њихова сарадња је својеврсни експеримент, па ће овај концерт донети нова решења, својеврсни дијалог неспојивог. Резултат ће бити аутентично музичко дело као плод вишегодишњег спајања њихових изузетних уметничких печата. Аутори желе да пруже допринос култури заједнице из које потичу, а овакав пројекат је од ванредног значаја за уметност ових простора.

Основни мотив за организовање заједничких концерата Стефана Миленковића и Нелета Карајлића је креирање дела који ће наставити свој пут широм света, поносно промовишући културу ових простора.

Ово неће бити само музички концерт, већ и визуелно-сценски спектакл који, надамо се, никога неће оставити равнодушним.

Rock El Clasico је она врста пројекта којем суштина није само исходиште, већ цео пут. 

СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ: “Изазов ми је увек био водиља у каријери и тежим стварима које ме стимулишу, које ми омогућавају да растем и да се развијам као особа и као уметник. Нелетова каријера и приступ не само музици већ и креативном процесу генерално: начин размишљања о сцени, енергији и драматургији ме је увек инспирисао. У нашим досадашњим креативним укрштањима смо већ развили многе идеје које ме одушевљавају потенцијалом. Сигуран сам да ће публика отићи са нашег концерта са јаким утиском да су присуствовали нечему што је јединствено и незаборавно и да ће директно осетити наш искрен ентузијазам и енергију у овом пројекту. Једва чекам!”

НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ: ”Уживам у експериментима. Спојевима неспојивог. Цјели мој живот био је експеримент. И Забрањено пушење, и Топ листа надреалиста, и Но смокинг орцхестра. Зашто не са Стефаном? Знам га из онога времена када је виолина била већа од њега. И тад је био мајстор! Осјећам да смо на почетку велике авантуре.”